Månadsskiftet oktober/november förvärvar A-Search AB samtliga aktier i Human Search HS AB, vilket skapar en god plattform för fortsatt utveckling av tjänsteutbudet inom området headhunting och Executive search. Efter sammanslagningen kommer bolagen tillsammans stå för ca 3 % av den samlade rekryteringsmarknaden i Sverige.

Valet föll på Human Search på grund av företagets starka ställning inom headhuntingbranschen. Human Search grundades 2002 och är företaget andra rekryteringsföretag har vänt sig till när de själva gått bet i sina rekryteringar. Företaget är specialiserat på headhunting av chefer och seniora specialister i alla branscher med fokus på svårrekryterade tjänster, där andra rekryteringsbolag sällan lyckas.

Human Search använder inte traditionella rekryteringskanaler, istället kartläggs marknaden utifrån en gedigen kunskap om näringslivet och en proaktiv kontakt tas med kandidater med rätt profil och erfarenhet – headhunting på riktigt. En rekryteringsprocess innefattar kontakt med upp till 500 potentiella kandidater för att kunna leverera de 2-5 slutkandidater man lovar sina kunder på bara 20-30 arbetsdagar.

Human Search har sitt huvudkontor i Stockholm men är verksamma över hela Sverige. Den större organisationen som bolagen skapar ger en än bättre leveransförmåga till bolagens kunder. Human Search tar också med sig en senior och erfaren personalstyrka in i den nya konstellationen.

”Att sälja det bolag jag byggt från grunden och drivit i så många år krävde verkligen rätt köpare. Av de potentiella köpare jag hade kändes A-Search helt rätt, ett seriöst och professionellt bolag som kommer att ta väl hand om Human Search’s kunder men också ta väl hand om min personal. Jag är övertygad om att detta kommer att gynna och utveckla båda företagen, då de påminner mycket om varandra, och kommer leda till en ännu starkare ställning på marknaden” säger Human Search grundare och VD Eva Jacobsson Weinefalk i ett uttalande.

”Vi ser en fortsatt hög efterfrågan gällande rekrytering av Chefer och Specialister. Vi känner även att både A-Search och Human Search väl fångat kundernas behov av en kombination av snabb och säkra leveranser samtidigt som processerna skall vara enkla för kunden” säger A-Search VD Johnny Gunnarsson.

A-Search är sedan 2015 en del av Palm & Partners Gruppen, ett HR bolag med ca 3000 anställda över landet och tjänster inom Staffing, Rekrytering, Executive Search samt Omställning. Mer information om Palm & Partners Gruppen finns på www.palmpartners.se

2017-11-01

Vår historia

A-Search är en sammanslagning av Human Search HS AB och A-Search AB.

Läs mer

För kandidater

Här hittar du alla aktuella uppdrag som vi hjälper våra kunder med för tillfället

Kontakta oss

Visa alla kontor

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att ifyllda uppgifter skickas via e-post samt att vi lagrar dessa uppgifter i enlighet med våra principer för datasekretess.