Miljö- och beräkningskonsult

Solenco startade sin verksamhet i augusti 2017 och med hållbarhet som ledstjärna är Solenco konsultbolaget som fokuserar på de långsiktigt mest flexibla och lönsamma lösningarna. Solencos verksamhetsområden är huvudsakligen inom installationer för både fastigheter och process/tillverkningsindustrin samt certifiering av fastigheter. Typiska uppdrag innefattar VVS projektering, miljö/hållbarhetscertifieringar, fastighetsautomation, mätning av media, driftoptimering och energieffektivisering. 

Genom att arbeta med helhetslösningen i fokus får man överblick över hur alla delar samverkar i projektet och kan på så vis optimera den slutgiltiga lösningen. Solenco använder aldrig uppskattade värden utan utgår alltid ifrån beräknade eller uppmätta värde. Detta gör att alla beslut är välgrundade, kostnadseffektiva och stämmer med verkligheten. Med en bred kunskapsbas och lång erfarenhet av många olika processer/projekt är Solenco övertygade om att kunna hitta den optimala lösningen för varje projekts förutsättningar.

Miljö- och beräkningskonsult till Solenco

Solenco befinner sig i en expansiv fas och man har därför behov av att rekrytera en Miljö- och beräkningskonsult till teamet. 

Arbetsuppgifter

  • Beräkningskompetens för energiberäkning, termisk komfort och dagsljus i IDA ICE eller motsvarande programvara samt förstår parametrarna i dessa
  • Stort intresse för fastighetens tekniska system
  • Driven personlighet är viktigt och att hen vill utveckla sig tillsammans med oss
  • Bra svenska då det är mycket kundkontakt
  • Se över behovet av utredningar/beräkningar/inventeringar, hjälpa till att genomföra dessa samt agera rådgivande gällande miljö- och energieffektiva lösningar
  • Vid behov medverka på projekteringsmöten och fungera rådgivande vid val som kan vara av betydelse för uppfyllande av certifiering

Utbildning

Du ska ha akademisk utbildning inom miljö- och/eller energiområdet

Erfarenhet och kunskap

För att trivas i rollen bör du vara en utåtriktad, driven, nyfiken och prestigelös person. Du är ansvarstagande, strukturerad och lösningsorienterad samtidigt som du har lätt för att kommunicera med människor. Vidare är du självgående och trivs med stor frihet under ansvar. 

Vi söker dig med kunskap om fasighetens system, är driven och vill utvecklas inom beräkningar och certifieringssystem. Du behöver ha erfarenhet och kunskap i de beräknings/simuleringsverktyg som krävs för att göra energi- termisk komfort och dagsljusberäkningar som tex IDA. Utöver en utbildning inom miljö- och/eller energiområdet har du en övergripande och god kunskap om byggnader/fastigheter, tekniska system och byggprocessen. Du har en god förmåga att kommunicera på olika nivåer och är pedagogisk och systematisk. En fördel om man kan grunden i 3D modellering i Revitmiljö eller motsvarande och är intresserad (har erfarenhet) av miljöcertifieringssystem så som Miljöbyggnad och Breeam. Det är också ett plus om du har Intresse för samordning.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen bör du vara en utåtriktad, driven, nyfiken och en prestigelös person. Du är ansvarstagande, strukturerad och lösningsorienterad samtidigt som du har lätt för att kommunicera med människor. Vidare är du självgående och trivs med stor frihet under ansvar. 

Möjligheter med tjänsten som Miljö- och beräkningskonsult

Hos Solenco erbjuds du ett utvecklande och stimulerande arbete i en verksamhet med tydliga värderingar, ett unikt medarbetarengagemang, en smittande entusiasm och ett starkt fokus på kundens behov. Du kommer att ingå i ett team med seniora konsulter inom olika specialistområden. 

Ansökan

Vi intervjuar löpande, välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Frågor om tjänsten besvaras av Ann Winsborn, rekryteringskonsult på A-Search, ann.winsborn@asearch.se

Kontaktperson
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin