Technical Sales Manager till Hatteland Technology

Hatteland Technology är en del av den norska koncernen Embron Group. Hatteland Technology är en global leverantör av industriteknik till systemintegratörer inom ett brett spektrum av branscher. Hatteland Technology tillhandahåller ett brett utbud av egna märkesprodukter förutom att representera varumärken från ledande teknikpartners. Bolaget levererar högkvalitativa teknologilösningar för säkerhets- och industrisektorerna. Deras omfattande portfölj erbjuder alternativ från små lokala system till stora komplexa lösningar med fokus på anpassade datorlösningar. Hatteland Technology erbjuder hårdvaru- och mjukvaruprodukter, anpassade systemlösningar och produktutveckling och tillverkningstjänster till kunder inom sjöfart, marin, försvar, fordon, säkerhet, industriell automation.

Technical Sales Manager till Hatteland Technology

Hatteland Technology söker nu en Technical Sales Manager vars huvuduppgift är att arbeta med nykundsbearbetning samt vidareutveckla redan befintlig kundportfölj. Du utgår från kontoret i Täby som du delar med 16 kollegor. Du är aktiv på marknaden och är ute på kundbesök ett par dagar i veckan. Hos Hatteland Technology erbjuds du möjligheten att få arbeta med tekniska lösningar inom computing- och visionsystem som ligger i teknologisk framkant. Du får en fantastisk möjlighet att sälja in unika produktutvecklingsprojekt då bolaget har en egen R&D avdelning och en egen fabrik för tillverkning

Ansvarsområde

Det huvudsakliga ansvaret som Technical Sales Manager är att identifiera och bearbeta nya kunder med målsättningen att skapa ökad omsättning och lönsamhet. Du breddar även försäljningen mot redan befintliga kunder genom att erbjuda fler lösningar/produkter som Hatteland Technology kan erbjuda.

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du:

  • Identifiera och arbeta aktivt med nykundsbearbetning inom de marknader där Hatteland Technology är verksamma
  • Genomföra försäljning samt vidareutveckla befintliga kunder genom att bredda försäljningen till att omfatta en större del av Hatteland Technologys omfattande erbjudande
  • Skapa tillväxt med ökad omsättning och lönsamhet baserat på en egen försäljningsbudget
  • Jobbar kontinuerligt nära kunderna med regelbundna kontakter både genom fysiska besök och virtuella möten.
  • Jobba tillsammans med dina kollegor för att skapa mervärden till kunderna.
  • I huvudsak arbeta med försäljning som omfattar hårdvarulösningar såsom; industriella servrar, embedded och Panel-PC produkter, men även våra kompletterande produkter så som sensorer, visionprodukter (nätverkskameror), mjukvaror, displayer och vår tjänsteportfölj

Utbildning

Vi ser helst att du har en utbildning inom IT, teknik eller elektronik.

Erfarenhet och kunskap

Vi söker dig som har ett stort tekniskt intresse, är i början av din säljkarriär samt vill utvecklas vidare inom försäljning. Du har en bred kunskap om datorer och IT hårdvara. B-kortkort samt flytande kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Din profil

Vi söker dig som brinner för att arbeta med teknisk försäljning och som motiveras av att analysera och förstå kunden behov. Vi ser gärna att du har säljerfarenhet sedan tidigare med en förmåga att fånga upp nya affärsmöjligheter. Du trivs när du får utrymme att driva ditt eget arbete utifrån uppsatta försäljningsmål. Som person du social, engagerad och intresserad av att utveckla goda och långsiktiga kundrelationer.

Ansökan

Vi intervjuar löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Frågor om tjänsten besvaras av Rekryteringskonsult Ellinor Dam på A-Search, 070-846 88 56 ellinor.dam@asearch.se. Välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

Kontaktperson
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin