Business Development Manager till Hatteland Technology

Hatteland Technology är en del av den norska koncernen Embron Group. Hatteland Technology är en global leverantör av industriteknik till systemintegratörer inom ett brett spektrum av branscher. Hatteland Technology tillhandahåller ett brett utbud av egna märkesprodukter förutom att representera varumärken från ledande teknikpartners. Bolaget levererar högkvalitativa teknologilösningar för säkerhets- och industrisektorerna. Deras omfattande portfölj erbjuder alternativ från små lokala system till stora komplexa lösningar med fokus på anpassade datorlösningar. Hatteland Technology erbjuder hårdvaru- och mjukvaruprodukter, anpassade systemlösningar och produktutveckling och tillverkningstjänster till kunder inom sjöfart, marin, försvar, fordon, säkerhet, industriell automation.

Business Development Manager till Hatteland Technology

Hatteland Technology uttökar sitt säljteam och rekryterar nu en erfaren Business Development Manager med ansvar för att driva aktiv försäljning i kombination med att identifiera och skapa strategier för tillväxt inom nya marknader. Du utgår från kontoret i Täby som du delar med 16 kollegor. 1-2 ggr/vecka är du ute på kundbesök. Hos Hatteland Technology erbjuds du möjligheten att få arbeta med tekniska lösningar inom computing- och visionsystem som ligger i teknologisk framkant. Du får en fantastisk möjlighet att sälja in unika produktutvecklingsprojekt då bolaget har en egen R&D avdelning och en egen fabrik för tillverkning.

Ansvarsområde

Ditt ansvar som Business Development Manager är driva aktiv försäljning mot uppsatta försäljningsmål. Genom ett engagerat säljarbete skapar du tillväxt i såväl nya som befintliga affärer. Du identifierar och lägger strategier för att växa på nya marknader där du leder och säkerställer implementeringen av nya kundanpassade samt specialtillverkade lösningar helt efter kundernas behov.

Arbetsuppgifter

I rollen som Business Development Manager kommer du:

  • Skapa tillväxt för ökad omsättning och lönsamhet genom att identifiera nya affärsmöjligheter, marknadsvertikaler och kundsegment för Hatteland Technology
  • Arbeta aktivt med att utveckla marknads- och försäljningsstrategi mot nya marknader och segment samt ta ansvar för säljgenomförande
  • Ansvara för att förvalta och utveckla befintliga kunder genom aktivt säljarbete
  • Vara delaktig i produktutveckling/produktionslösningar i nära samarbete med bolagets R&D och produktionsavdelningar inom Hatteland Technology och Embron Group
  • Vara en del av HT:s produkt- och servicestrategi-team (Sverige-Norge-Finland-Taiwan)
  • Ansvara för framtagning, uppföljning, uppfyllelse och månadsvis rapportering av personlig säljbudget och aktivitetsplan
  •  Initiera och deltaga på kundaktiviteter, seminarier och mässor

Utbildning

Vi ser helst att du har en akademisk examen inom marknad, teknik eller ekonomi.

Erfarenhet

Vi efterfrågar tidigare erfarenhet av sälj och affärsutveckling, gärna med en erfarenhet av unika tekniska lösningar mot industrin. Du har en bred kunskap om datorer och IT hårdvara. Vi ser gärna en erfarenhet och kunskap inom IoT, Embedded Systems, automation eller styr- och övervakningssystem. B-körkort samt flytande kunskaper i svenska och engelska är ett krav för tjänsten.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en tidigare erfarenhet inom försäljning, gärna från en affärsutvecklande roll. Du är en person som trivs med att utveckla marknadsstrategier och skapa affärslösningar som bidrar till tillväxt inom din organisation. Du besitter en stor social förmåga och är bra på att skapa förtroende hos kund vilket bidrar till goda affärsmässiga relationer. Genom ett långsiktigt engagemang och ett konsulterande arbetssätt lägger du grunden för att utveckla nya kunder såväl som befintliga. Du är professionell och utåtriktad och kan anpassa dig till olika situationer och människor. Vi söker dig som är en engagerad och driven person som motiveras av att nå högt uppsatta mål.

Ansökan

Vi intervjuar löpande och tjänsten kan stillsättas innan ansökningstiden gått ut. Frågor om tjänsten besvaras av Rekryteringskonsult Ellinor Dam på A-Search, 070-846 88 56 ellinor.dam@asearch.se. Välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

Kontaktperson
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin