Projektledare Bygg & Fastighet

McDonald’s är den största restaurangkedjan globalt med 36 000 restauranger i 119 nationer. Varje dag serveras 70 miljoner gäster på McDonald’s av de 1,9 miljoner anställda. Sedan 2017 äger Food Folk Group licensrättigheterna för McDonald’s Nordic. McDonald’s i Norden har en årlig intäkt på 1,3 miljarder Euro och cirka 20 000 anställda. Antalet restauranger är 430 varav 200 i Sverige.

Vi söker nu en Projektledare Bygg & Fastighet

Du kommer att arbeta med både ombyggnads- och nybyggnadsprojekt runt om i Sverige. Företaget är i ett mycket spännande skede då man både expanderar och bygger om/uppdaterar restaurangerna i samband med att man moderniserar gästupplevelsen. Ett omfattande arbete där fastighetsavdelningen och projektledarna kommer att ha en mycket viktig roll redan från tidiga skeden. I denna tjänst rapporterar man till fastighetschefen för den svenska verksamheten och är en av tre projektledare, placerade på huvudkontoret i Stockholm.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Projektledare med ansvar att driva byggprojekt från tidiga skeden till avslut, vilket kortfattat innebär:

·      Ibland vara delaktig redan i markförvärv

·      Ansvara för bygglov

·      Upprätta budgetkalkyler i tidiga skeden.

·      Handha kontakter med berörda myndigheter

·      Upphandla projektörer och entreprenörer

·      Skapa, anpassa och utveckla rutiner och bemanna projekt för att styra mot fastställda mål

·      Samarbete med andra interna avdelningar och franchisetagare

·      Leda och dokumentera projekterings- och byggmöten

·      Driva projekten framåt

·      Uppföljning av ekonomi och tidsplaner

·      Uppföljning av tid, budget och kvalitet

McDonald’s har en stabil grund i Norden. Företaget ligger i framkant inom sin bransch och är nu mitt i ett spännande skede då fokus är på expansion, kundupplevelsen, hållbarhet och digitalisering. Arbetsmiljön är dynamisk. Det krävs att du tycker det är roligt med mycket kontakter, både internt och externt, och ett arbetssätt som både har en bra basstruktur men där det även öppnas möjligheter för att ta initiativ för utveckling. Inom bolaget råder en entreprenörsanda, det är hög aktivitet och ibland går det fort, arbetsdagen är inte inrutad. Man firar när det går bra och som medarbetare finns det bra utvecklingsmöjligheter och en tydlig struktur för att understödja detta. Som projektledare bygg & fastighet ingår man i ett nordiskt sammanhang och har stort utbyte av sina kollegor i Norge, Finland och Danmark.

Profil

·      Byggteknisk utbildning (högskola eller civilingenjör)

·      Några års erfarenhet av bygg- eller fastighetsbranschen inklusive att självständigt driva byggprojekt.

·      Van vid att självständigt driva byggprojekt antingen i rollen som byggherre (fastighetsägare eller konsult) eller som entreprenör.

·      Meriterande förutom god byggteknisk kunskap är god installationskunskap inom el, ventilation och VVS, alternativt motsvarande inom markbyggnad.

·      Flytande svenska och engelska i tal och skrift

·      Kunskap och vara bekväm i att använda Office-paketet

·      Körkort

Som person är du lösningsorienterad och har förmåga att skapa engagemang bland dina medarbetare. Du har god samarbetsförmåga, är affärsorienterad och en person som gärna utvecklar och förbättrar. Du är initiativtagare och kan arbeta självständigt, strukturerat och proaktivt. Du är drivande, mål- och resultatorienterad.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Intervjuer sker löpande så skicka gärna din ansökan redan idag. Frågor om tjänsten besvaras av Helen Hafström, helen.hafstrom@asearch.se alternativt av Tiina Rajala, tiina.rajala@asearch.se.

Kontaktperson
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin