Strategisk Inköpare

Strategisk inköpare med fokus stål till Gyproc

Vill du arbeta på ett globalt företag med en uttalad strategi att behålla den lokala entreprenörsandan? Där din röst är viktig och du kan påverka? Då kan det här vara ett jobb för dig.

Saint-Gobain är en världsledande aktör inom samhällsbyggnad och företaget bakom varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber. Saint Gobains Sweden ingår i den franska Saint-Gobain-koncernen med mer än 179 000 anställda. I Sverige bidrar ca 850 anställda till en omsättning på drygt 3 miljarder SEK. 

Gyproc med 140 anställda erbjuder kompetens och flexibla lösningar för ljudisolering, brandskydd och fuktresistens som säkerställer en sund och god inomhusmiljö. I samarbete med våra kunder och partners utvecklar och levererar vi innovativa, säkra och hållbara lättbyggnadssystem, främst för innerväggar, ytterväggar och undertak. Våra system bygger på gips och stål som är 100 procent återvinningsbara. 

Nu söker vi en strategisk inköpare med fokus stålinköp. Strategiskt inköp inom Gyproc och Saint-Gobain Sweden genomgår en förändringresa mot kategoristyrt inköp med ökade synergier mellan de olika affärsenheterna i Norden. I din nya roll får goda möjligheter att påverka vårt arbetssätt.

Som strategisk inköpare är ditt uppdrag att bygga och utveckla affärsrelationen med såväl nya som befintliga leverantörer och interna kollegor. Du ansvarar för att förhandla olika typer av produkt- och servicekategorier inom ditt område. Du kommer att genomföra marknadsanalyser, leverantörsanalyser och riskanalyser för att kontinuerligt skaffa dig en god kunskap om marknadens utveckling. Arbetet sker i nära samarbete med projektledare, produktions- och underhållsavdelningen samt produktansvariga.

I din roll förhandlar och upprättar du avtal, genomför leverantörsbedömningar och utvärderar dessa i linje med företagets policy. Du samarbetar med andra inköpare inom koncernen för att uppnå maximala synergieffekter. Du deltar även aktivt i olika inköpsprojekt och hjälper till att driva inköpsorganisationen framåt. Du är ofta på plats i fabriken i Bålsta där du är placerad och kan se när ”ditt material” anländer och skickas iväg som färdig produkt, även om du självklart kan kombinera arbete på plats med att arbeta hemifrån.

Rollen är kvalificerad och vi söker dig med gedigen inköpsbakgrund och näsa för affärer. Erfarenhet av kategoristyrt inköp från process/produktionsindustri är en förutsättning. Rollen som strategisk inköpare ställer krav på självständighet och integritet men det krävs också vilja att hjälpa andra. Du är en serviceinriktad och drivande person med gott omdöme som tycker om att arbeta i team. Du kan analysera, planera och strukturera ditt arbete. Som person är du stabil, flexibel, energisk, lojal och har lätt att komma överens med andra. Du jobbar med långsiktiga relationer, även när resultat och deadline ska nås.

Du behärskar engelska och svenska flytande i tal och skrift. Franska är en merit. Excel och SAP eller annat affärssystem behärskar du självfallet också. Du har erfarenhet av att självständigt upprätta kontrakt och har god förhandlingsvana. Du har eftergymnasial utbildning motsvarande civilingenjör eller civilekonom. I rollen rapporterar du till den svenska Inköpsdirektören och ingår i ett team om 11 inköpare.

Utöver detta har du erfarenhet av projektledning och förändringsarbete och har ett genuint intresse av att vara med och påverka

Ansökan

Låter det här spännande? Du är varmt välkommen med din ansökan till Ellinor Dam och A-Search.

Nyfiken på vem din nya chef är? Lär gärna mer Om Anna Falk, Purchasing Director, i senaste numret av tidningen Chef eller lyssna på podden ”mitt ledarskap” med Anna Falk.

Kontaktperson
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin