Projektutvecklare till Sundprojekt AB

Sundprojekt bär på stolta byggmästartraditioner och är sprunget ur ett av de få kvarvarande familjeägda byggmästarföretagen i Stockholmsregionen – Åke Sundvall. Entreprenören Åke Sundvall startade ett byggföretag 1942, mitt under brinnande krig. Verksamheten bedrevs under den första tiden i blygsam skala med nyproduktion av bostadshus, men växte i takt med företagets rykte om hög byggkvalitet och ansvarstagande. Den första större entreprenaden räknades hem vid köksbordet år 1945 i konkurrens med över 25 andra byggföretag. Det var den nya utrikeshallen på Bromma flygplats. I slutet av 1980-talet hade företaget vuxit till en storlek som motiverade en uppdelning i ett byggbolag och ett fastighetsbolag. Verksamheten hade alltid fokuserats geografiskt till Storstockholm men år 2004 startades dotterbolaget Sundprojekt AB, med uppgift att utveckla bygg- och fastighetsprojekt i södra Sverige och etablera en långsiktig verksamhet i den expansiva Öresundsregionen. Sedan ett par år tillbaka ägs bolaget av Åke Sundvall tillsammans med NBIkoncernen där NBI Bygg ingår.

Sundprojekt är idag ett av regionens ledande projektutvecklingsföretag med ambition att vara ett fortsatt stabilt och lönsamt bolag med en sund tillväxt. Företaget bygger framför allt bostadsrätter på attraktiva lägen i Öresundsregionen och tycker om att utmana sig själva för att skapa bostadsprojekt som bryter av från mängden och erbjuder det lilla extra. Genom samarbetet med NBI Bygg finns nu intern kompetens för tidig kalkylering och även ett säkerställande av produktionsresurser. Upparbetade långsiktiga samarbeten finns med mäklare, jurister, reklambyråer med flera andra.

Projektutvecklare till Sundprojekt

Sundprojekt söker nu en Projektutvecklare som bidrar till att bolagets projekt blir verklighet. Sundprojekt sitter i fina lokaler på Östra Promenaden i Malmö.

Ansvarsområden

Som projektutvecklare kommer du att vara involverad i alla delar av projektet, från ax till limpa. Du kommer skapa förutsättningar för genomförande genom att bland annat arbeta fram bostadskoncept och arkitektonisk utformning, ta fram projektupplägg, sammanställa intäkter och utgifter, säkra markförvärv samt ta fram detaljplan. Du beräknas driva i genomsnitt tre parallella uppdrag i olika steg av projektfasen. Under byggfasen kommer du att arbeta nära NBI Bygg och Sundprojekts övriga samarbetspartners. Rollen innefattar ett brett spann av arbetsuppgifter vilket innebär ett omväxlande arbete och en dynamisk vardag.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat;

  • Vara delaktig i markanskaffning genom förvärv eller tävlingar
  • Framtagande av projektidé
  • Framställande av programhandlingar tillsammans med arkitekt
  • Sammanställning av intäkter och utgifter
  • Representera beställarsidan genom projektering och produktion
  • Vara delaktig i brf-administration, försäljning och besiktningar

Erfarenhet

Vi söker dig som har erfarenhet av projektutveckling från ett fastighets-, bygg- eller konsultföretag. Alternativt har du arbetat hos någon kommun med stadsbyggnad eller mark och exploateringsfrågor. Du har kunskap om hur man driver projekt i tidiga skeden och stor förståelse för relevanta fastighets- och byggprocesser. Vi ser gärna att du har erfarenhet av bostadsexploatering och av att samarbeta med externa samarbetspartners, arkitekter och konsulter. Förutom kunskap och erfarenhet kring projektutveckling inom fastighetsbranschen bör du vara en skicklig projektledare och ha god förmåga att leda projektgrupper med både interna och externa resurser. Inte minst bör du ha ett genuint intresse för att skapa attraktiva bostäder för Sundprojekts kunder – projekt som även ger staden ett mervärde.

Utbildning

Du har relevant erfarenhet och ett genuint intresse för bostäder. Vi tror dock att du har en vidareutbildning inom bygg, fastighet, mäkleri, samhällsbyggnad eller kanske ekonomi/ marknad.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad, flexibel, ansvarsfull och som vill vara delaktig i det spännande arbetet att utveckla morgondagens bostäder. Rollen som Projektutvecklare kommer att ställa stora krav på din kreativitet och din problemlösningsförmåga. Vidare är du självgående, drivande och beslutsmässig med förmågan att se affärsmöjligheter. Du är förtroendeingivande, bra på att samarbeta och kommunicera samt att du har ett gott ordningssinne. Du trivs i ett högt tempo och ser hellre möjligheter än problem.

Möjligheter med Sundprojekt som arbetsgivare

Hos Sundprojekt ges du möjlighet att arbeta med spännande och innovativa projekt hos ett företag som utmanar sig själva för att skapa bostadsprojekt som bryter av från mängden och erbjuder det lilla extra. Då företaget är relativt litet är det lätt att få en viktig roll där man påverkar såväl sin egen situation som företagets strategi och framtid. Du blir en del att ett kompetent och härligt team där du får utrymme att göra det du är bra på. Du får stor frihet att lägga upp ditt eget arbete och erbjuds möjlighet till goda anställningsvillkor.

Ansökan

Vi intervjuar löpande så skicka gärna din ansökan redan idag. Fågor om tjänsten besvaras av Ellinor Dam, ellinor.dam@asearch.se alternativt av Tiina Rajala, tiina.rajala@asearch.se.

Kontaktperson
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin