Utbildare till Säker Vatten AB

Säker Vatten AB är en medlemsägd organisation som har till uppgift att skapa ekonomiskt, miljömässigt och socialt hållbara VVS-installationer. Det gör vi genom att utbilda, auktorisera och kontrollera företag i VVS-branschen. Att utföra installationer enligt branschregler Säker Vatteninstallation är idag likställt med fackmässigt utförande. Säker Vatten startades 2005 och 2006 lanserades den första upplagan av Branschregler Säker Vatten. Branschregler Säker Vatteninstallation är ett regelverk som är framtaget av branschens aktörer för att minska risken för vattenskador, legionellaspridning, brännskador och förgiftning. Reglerna ställer krav på både installatörer och produkter. Målet är att ge en ökad säkerhet och trygghet för kunden. Branschreglerna uppdateras vart femte år. Idag finns det över 2100 auktoriserade VVS-företag och över 22 000 utbildade montörer. 

Utbildare till Säker Vatten AB

Säker Vatten förlägger utbildningsdelen internt och söker nu en ny kompetent medarbetare som kan anta rollen som utbildare.

Arbetsuppgifter

Du blir en del av företagets teknikavdelning och kommer hålla utbildningar fysiskt på olika orter inom Sverige vilket innebär att tjänsten innefattar en del resor. Du håller utbildningar på ungefär halva arbetstiden, resterande tid arbetar du aktivt med att utveckla branschregler/utbildningar, verka för efterlevnad av reglerna samt ge service, informera och svara på frågor kring branschreglerna. Du kommer även att medverka på mässor, seminarier och liknande.

Utbildning

Du är högskoleutbildad inom VVS eller har motsvarande kunskap inhämtad på annat sätt.

Erfarenhet och kunskap

Vi efterfrågar ca 10 års tidigare erfarenhet från VVS-branschen med en bakgrund som till exempel installationssamordnare, VVS-konsult, besiktningsman, kontrollansvarig eller utbildare inom VVS.

Du har en bred förståelse av byggverksamhet i allmänhet och vi ser gärna att du har en dokumenterad erfarenhet att hålla utbildningar. Du besitter även en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt har en god IT- kompetens. Körkort är ett krav. 

Personliga egenskaper

Som utbildare inom Säker Vatten ser vi gärna att du är en kommunikativ person med förmåga att förmedla budskap på ett tydligt och välformulerat sätt. Du värnar om goda relationer och goda samarbeten. Du agerar lyhört och uppmärksamt för andras synpunkter, kompetens och prestationer. Rollen kräver att du kan planera och organisera ditt arbete på ett effektivt och strukturerat sätt utifrån utsatta tidsramar. Du är trygg som person och trivs i en utbildande roll där du får förmedla kunskap och expertis till andra. Vi värdesätter en person som är serviceinriktad med förmågan att överträffa kundens förväntningar.

Möjligheter med Säker Vatten som arbetsgivare

Säker Vatten är en platt organisation som arbetar aktivt med hållbarhetsfrågan. Du erbjuds möjligheten till ett självständigt och varierande arbete med stor frihet. Du blir en del av en trevlig organisation där det finns ett stort engagemang och kunnande. I rollen som utbildare får du en viktig roll där du förmedlar kunskap inom VVS-branschen.

Ansökan

Vi intervjuar löpande. Välkommen att skicka in din ansökan redan idag. Eventuella frågor besvaras av rekryteringskonsult Ellinor Dam, ellinor.dam@asearch.se.

Kontaktperson
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin