Vi storsatsar på fastigheter – vill du växa med oss?

De kommande fem åren planerar Alecta att expandera ordentligt på fastighetssidan. Vi bygger nu ett långsiktigt och framtidsorienterat fastighetsbolag, Alecta Fastigheter. Redan från start kommer bolaget vara ett av Sveriges största fastighetsbolag, som dessutom ska fortsätta växa! Vårt fokus ligger på långsiktig utveckling av staden och platsen och vi är stolta över vårt uppdrag: att skapa god avkastning till Alectas pensionssparare.

Långsiktig, hållbar utveckling av städer och platser 

Alecta Fastigheter äger och förvaltar fastigheter till ett värde av 45 miljarder svenska kronor –det ska dubbleras kommande fem till sju år. Målet är att bolaget ska växa genom både förvärv och utveckling, i kombination med aktiv förvaltning och stort kund- och hållbarhetsfokus.

Fokus på människan

Vårt fokus ligger på långsiktig utveckling av staden och platsen. Det är en stor och viktig utmaning vi tar oss an och vi gör det genom att skapa en stark, kunnig och öppen organisation som arbetar digitalt, hållbart i alla led och alltid med fokus på människan i livets alla skeden nu och i flera generationer framåt.

Om tjänsten

I ett första steg söker vi nu en Teknisk Fastighetsutvecklare som med sin erfarenhet av modern teknik kan bidra till bolagets fortsatta utveckling för fastighetsbeståndet i Stockholm.

Som teknisk fastighetsutvecklare är du tekniskt sakkunnig inom fastighetsbeståndet. I uppdraget är du ansvarig för tekniken inom ditt fastighetsområde och ekonomin kopplad till dessa frågor samt för att leda externa fastighetstekniker. Du rapporterar till affärsområdeschefen i Stockholm och ingår i ett forum med bolagets alla tekniska fastighetsutvecklare som leds av chefen för teknikutveckling och säkerhet.

Rollen innebär även arbete med projektledning, underhållsbudget, driftbudget, tekniska utredningar samt att initiera, leda samt upphandla teknikinvesteringar och underhållsprojektprojekt i fastigheterna. Det är ett omväxlande arbete där man får hantera stora som små frågor och där det ställs krav på att kunna prioritera och delegera arbetsuppgifter.

I tjänsten ligger ett stort fokus på modern teknik, digitalisering, energi- och hållbarhetsfrågor.

Som fastighetsutvecklare har du ett stort och brett ansvar innefattande bl.a.:

  • Alla tekniska frågor rörande fastigheterna
  • Ansvar för drift- och underhållskostnader i fastigheterna
  • Planering och genomförande av teknik- och digitaliseringsprojekt, långsiktig underhållsplanering samt underhållsprojekt
  • Aktivt driva energi och hållbarhetsarbete i fastigheterna
  • Ansvara för säkerhetsarbetet i fastigheterna
  • Styrning av externa resurser samt vara ambassadör och representant för bolaget i externa kontakter
  • Delta i ombyggnads- och utvecklingsprojekt

Lämplig profil och passande bakgrund

För att lyckas i rollen som Teknisk fastighetsutvecklare så har du en relevant eftergymnasial utbildning, tex. inom teknik, bygg eller fastighetsteknik, samt minst 8 års erfarenhet från drift och underhåll av kommersiella fastigheter. Du är en modern teknisk förvaltare som ligger långt fram inom ny teknik, digitalisering, energi-och hållbarhetsfrågor. Du är affärsmässig och kundorienterad och har ett genuint intresse för modern teknik, digitalisering samt för energi- och hållbarhetsfrågor.

Som person är du engagerad och kommunikativ med en förmåga att skapa goda relationer både inom och utanför organisationen. Du har ett affärsmässig driv där du med god dialog och lyhördhet bidrar till stor nöjdhet hos våra kunder. Du trivs med att ta ansvar där du genom ditt självständiga och problemlösande arbetssätt bidrar till ditt ansvarsområdes fortsatta utveckling och lönsamhet. Eftersom Alecta Fastigheter är i en uppbyggnadsfas så är det viktigt att du trivs i en dynamisk och föränderlig miljö där flexibilitet, kreativitet och samarbete är av största vikt.

Att arbeta på Alecta Fastigheter

För oss på Alecta Fastigheter är det viktigt att värna om varje individ. Vi har en företagskultur där vi har kul! Vi ställer upp för varandra, samarbetar, har gemensamma mål och har stora möjligheter till utveckling. 

För att lyckas är det viktigt med balans mellan arbete och privatliv. Därför har vi generösa hälsorelaterade förmåner och tillhandahåller flexibla arbetsplatser. För oss är människorna vår allra viktigaste tillgång och därför kommer vi att arbeta aktivt med att vara fastighetsbranschens mest attraktiva arbetsgivare. 

Alecta Fastigheter erbjuder rätt kandidat en självständig och varierande roll i ett solitt samt växande bolag där du får en fantastisk möjlighet att påverka den fortsatta tekniska utveckling inom fastighetsbeståndet i Stockholm. Tjänsten passar dig som tilltalas av en roll med stort ansvar, flexibilitet och ett nära samarbete med såväl kollegor, kunder samt andra samarbetspartners. Vi är ett framtidsorienterat bolag som värdesätter våra medarbetare och erbjuder en arbetsplats att trivas på där en tydlig värdegrund och fokus på hållbara lösningar genomsyrar verksamheten.

Om du stimuleras av att utveckla ny teknik, har ett affärsmässigt fokus samt brinner för frågor som kundnöjdhet, digitalisering och hållbara lösningar så är det här rätt tjänst för dig.

Ansökan

Alla ansökningar hanteras av A-Search AB. Vi intervjuar löpande och ser gärna att du skickar din ansökan så fort som möjligt. Du är varmt välkommen att ställa frågor om tjänsten. Vänligen kontakta rekryteringskonsult Ellinor Dam, 070-8468856, för mer information.

Vi ser fram emot din ansökan!

Kontakt
Ellinor Dam

Vår historia

A-Search är en sammanslagning av Human Search HS AB och A-Search AB.

Läs mer

För kandidater

Här hittar du alla aktuella uppdrag som vi hjälper våra kunder med för tillfället

Kontakta oss

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att ifyllda uppgifter skickas via e-post samt att vi lagrar dessa uppgifter i enlighet med våra principer för datasekretess.