Lead Buyer Logistics /Strategisk inköpare Logistik till HeidelbergCement Northern Europe

HeidelbergCement är en av världens största byggmaterialproducenter och marknadsledare inom produktområdena ballast, dvs berg- och grusmaterial, cement och betong. Koncernen har cirka 57 000 medarbetare på över 3000 platser i fler än 50 länder. HeidelbergCement AG är noterat på tyska börsen. HeidelbergCement Northern Europe (HCNE) är en region inom koncernen som omfattar Sverige, Norge, Danmark, Island, Estland, Lettland och Litauen. Totalt arbetar runt 4 500 personer inom regionen och de två regionkontoren ligger i Stockholm och Oslo. Bland företag som ingår i koncernen kan nämnas Cementa, Betongindustri, Jehander, Abetong och Contiga på den svenska marknaden samt Norbetong, Norcem, Norsk Stein, Norstone och Contiga på den norska.

Som stor internationell industrikoncern arbetar HeidelbergCement ständigt med att effektivisera inköpsarbetet. Logistik är en av HeidelbergCements nyckelkategorier i Nordeuropa och omfattar transport, charterfartyg och bränslen. Varje år arrangerar HeidelbergCement Northern Europe transporter för cirka 25 miljoner ton material.

Ansvarsområden

Se till att få bästa möjliga inköpsavtal och utnyttja alla möjligheter att öka konkurrensen under anbudsprocesser för utgående och inkommande transporter, inklusive:

  • Cement i bulk av fartyg och lastbil
  • Råvaror
  • Fabrikstillverkad betong
  • Betongelement
  • Ballast

Justera och skapa logistikkontrakt som speglar lastbilarnas och fartygens utnyttjande och affärsbehov.

Följa marknaden för drivmedel (diesel, bränsle för fartygen) och tillsammans med affärsverksamheten besluta om möjligheter för hedging.

Utveckla strategi för materialgruppen.

Leverera och rapportera uppnådda besparingar och genomförda nya kontrakt till verksamheten.

Utföra leverantörskvalifikationer, utvärderingar och utveckling av nyckelleverantörer.

Ta ansvar för ytterligare kategorier, som t.ex. sprängämnen för stenbrott.

Kvalifikationer 

Minst 5 års erfarenhet inom inköp och logistik

Erfarenhet av att framgångsrikt ha förhandlat fram och genomfört logistikkoncept i ett stort och gärna internationellt företag.

Universitets-/högskoleexamen inom ekonomi, teknik och/eller inköp/logistik

Vi söker dig som är strukturerad, systematisk och målorienterad. Du är kommunikativ och har analytiska och numeriska färdigheter. Du har ett högt engagemang, är flexibel med självförtroende och har social förmåga. Du är van vid och kan hantera en hög grad av självständigt arbete och är flytande på ett skandinaviskt språk och på engelska, både muntligt och skriftligt.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Ansökan

Denna rekrytering sker i samarbete med A-Search/Taplow Sweden. Ansök via www.asearch.se. Vid frågor kontakta Helen Hafström, telefon 0730-35 02 21. Intervjuer och urval sker löpande.

Kontakt
Helen Hafström

Vår historia

A-Search är en sammanslagning av Human Search HS AB och A-Search AB.

Läs mer

För kandidater

Här hittar du alla aktuella uppdrag som vi hjälper våra kunder med för tillfället

Kontakta oss

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att ifyllda uppgifter skickas via e-post samt att vi lagrar dessa uppgifter i enlighet med våra principer för datasekretess.