A-Search söker nu en strategisk inköpare till ett internationellt företag med placering i norra Skåne. Vi söker dig som har några års erfarenhet av strategiskt inköpsarbete och som brinner för att utveckla och förbättra inköpsprocesser

Ansvarsområden        

I denna roll kommer du ansvara för inköp avseende produktion och kommer ingå i ett inköpsteam på 10 personer. Du kommer bland annat att arbeta med stora upphandlingar, projektinvesteringar och leverantörsanalyser samt säkerställa rutiner och processer för ditt inköpsområde.

Arbetsuppgifter          

Din utmaning som strategisk inköpare är att utveckla relationen med såväl nya som befintliga leverantörer samt att knyta kontakter internt där du arbetar upp ett kontaktnät och kategoriteam. Du har ansvaret för att förhandla och leda arbetet för olika typer av produkt- och servicekategorier inom produktion. Detta kommer att innebära sporadiskt resande i tjänsten. Vidare kommer du att genomföra marknadsanalyser, leverantörsanalyser och riskanalyser för att kontinuerligt skaffa dig en god kunskap om marknadens utveckling i relation till verksamhetens behov. Ditt arbete sker i nära samarbete med produktionen. Du förhandlar och upprättar avtal, genomför leverantörsbedömningar och utvärderar dessa i linje med företagets policy. Du samarbetar med andra inköpare inom koncernen och koordinerar för att uppnå maximala synergieffekter.

Utbildning

Vi tror att du har en eftergymnasial som civilingenjör/högskoleingenjör eller civilekonom.

Erfarenhet och kunskap

• Du har några års arbetslivserfarenhet som inköpare i en liknande tjänst, gärna med en erfarenhet från industri.

• Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

• Det anses meriterande om du har erfarenhet av affärssystemet SAP, dock inget krav.

Personliga egenskaper

Vi värdesätter en person som är affärsmässig och driven med starkt fokus på att nå goda resultat. Du är även kommunikativ med en god samarbetsförmåga eftersom rollen innebär många kontaktytor med såväl interna medarbetare som externa kontakter. För att leverera i rollen som strategisk inköpare besitter du en god förmåga att tänka analytiskt och arbeta strukturerat. Du är flexibel, nyfiken och har ett stort engagemang som bidrar till bolagets fortsatta utveckling.

Möjligheter med tjänsten och företaget

I rollen som strategisk inköpare får du en möjlighet att vara med på en intressant förändringsresa, där du tillsammans med ett härligt team ska utveckla inköpsverksamheten i grunden och bygga en modern och kategoristyrd inköpsenhet. Ett spännande arbete som redan påbörjats men som kommer löpa som en röd tråd under dom kommande åren. Stort fokus kommer att ligga på förändring och utveckling, där du kommer få axla en central roll med stor möjlighet att påverka det strategiska arbetet. I denna roll får du möjlighet att driva större projekt med ett tätt sammansatt team som bollplank.

Ansökan

Vi intervjuar löpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Har du frågor om tjänsten så är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Ellinor Dam på A-Search; 0708-468856 ellinor.dam@asearch.se.

Kontakt
Ellinor Dam

Vår historia

A-Search är en sammanslagning av Human Search HS AB och A-Search AB.

Läs mer

För kandidater

Här hittar du alla aktuella uppdrag som vi hjälper våra kunder med för tillfället

Kontakta oss

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att ifyllda uppgifter skickas via e-post samt att vi lagrar dessa uppgifter i enlighet med våra principer för datasekretess.