Veidekke

1936 startade Veidekke sin verksamhet initialt med vägbeläggning i Norge och har sedan dess byggt samhälle och infrastruktur i Sverige, Norge och Danmark. Idag är de Skandinaviens fjärde största bygg- anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag. Bolaget har 7000 anställda och omsätter 25 miljarder. Deras bostadsverksamhet utvecklar energi- och klimatsmarta små- och flerbostadshus i alla upplåtelseformer. De skapar allt från yteffektiva bostäder till exklusiva livsstilsboenden. Verksamheten omfattar hela processen - från idé och förvärv till projektutveckling och försäljning.

Veidekke har tre övergripande affärsområden inom Anläggning, Bygg och Bostad (Eiendom).

Ansvarsområden        

Som entreprenadingenjör har du en utvecklande och central roll i projekt av varierande storlek i vilka du har möjlighet att vara delaktig från början till slut.

I din roll arbetar du nära produktionen och är delvis med på byggena där du biträder Platschefer och Projektchefer och är ett stöd till projektet avseende tidsplanering, ekonomi och inköp. Du fungerar också som en stödfunktion inom Arbetschefsgruppen avseende anbudsarbete, miljöfrågor, inköp, produktions-förberedelser samt i att avsluta projekt.

Rollen innefattar även upprättande av planeringsunderlag, löpande plan- och ekonomiavstämningar, prognoser, kalkylunderlag och produktionskalkyler. Entreprenadingenjören ansvarar/coachar för att det administrativa arbetet i projektet sker på ett affärsmässigt och strukturerat sätt.

Arbetsuppgifter          

  • Ansvar för produktionsförberedelser så som budget, planering, riskinventering, inköp- samt projektplan.
  • Tillsammans med Kalkyl och Platschef upprätta anbudskalkyler på projekt och större tilläggsbeställningar
  •  Bistå Projektchefen i projekteringsfasen med projekteringsfrågor och styrning.
  •  Genomföra de projektinköp som framgår av inköpsplanen.
  • Vara ett stöd åt Platschefer/projektchefer vid uppstart av nya projekt och stödja produktionen vid ekonomiska regleringar mot kund samt hjälpa till och avlasta andra chefer i projektet
  • Tillsammans med Platschefer och Projektchefer gå igenom ekonomiska månadsavstämningar och kvartalsrapporter samt redovisa den ekonomiska situationen.
  • Utföra diverse utredningar avseende underlag för kalkylåterföring och analys
  •  Delta och vara aktiv i utvecklingen av verksamhetssystemet och produktionsstödsåtgärder.

Utbildning

Byggnadsteknisk utbildning på högskole- och/eller KY-nivå är meriterande, dock inget krav.

Erfarenhet och kunskap

Du som söker har minst 3-5 års erfarenhet av liknande roll där du arbetat med kalkyl och/eller inköp. Tidigare erfarenhet från produktionen som tex Platschef eller Arbetsledare är en fördel.

Personliga egenskaper

Du har förmågan att självständigt driva ditt arbete och gör detta med entreprenörskänsla och stort engagemang. Du har en ödmjuk ådra samtidigt som du är strukturerad, målinriktad och affärsmässig.

Då detta är en social roll med många olika kontaktytor behöver du ha god förmåga att samarbeta och kunna argumentera i förhandlingar.

Möjligheter

Hos Veidekke erbjuds du ett utvecklande och stimulerande arbete i en verksamhet med väldigt tydliga värderingar, ett unikt medarbetarengagemang, en smittande entusiasm och ett starkt fokus på kundens behov.

Du kommer att arbeta i ett härligt gäng med blandade erfarenheter och kompetenser. Veidekke jobbar efter värderingarna profesjonell, redelig, entusiastisk och grensesprengende. Med dessa värdeord som grund skapar man ett värdeskapande samspel. Man förbättrar, tänker nytt och stort – skapar och utvecklar. Hittar kreativa lösningar som gynnar alla. Bygger ett nyttigt och eftersträvansvärt samhälle, tillsammans.

Ansökan

Har du frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Maria Larsson på 070-8810589 eller maria.larsson@asearch.se 
Tycker du att tjänsten verkar intressant så välkomnar vi din ansökan så snart som möjligt. Rekryteringen sker löpande och därför kan tjänsten komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. 

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Kontakt
Maria Larsson

Vår historia

A-Search är en sammanslagning av Human Search HS AB och A-Search AB.

Läs mer

För kandidater

Här hittar du alla aktuella uppdrag som vi hjälper våra kunder med för tillfället

Kontakta oss

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att ifyllda uppgifter skickas via e-post samt att vi lagrar dessa uppgifter i enlighet med våra principer för datasekretess.