AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 16 900 medarbetare på våra drygt 660 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. AcadeMedia är Norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland och är noterat på Nasdaq Stockholm med en omsättning på cirka 12 miljarder. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget. Läs mer om företaget på www.academedia.se.

Fastighetscontroller

AcadeMedia har en avtalsportfölj på över 1 000 avtal med många olika fastighetsägare och ett hyresvärde drygt på 7 miljarder. Fastighetsrelaterade kostnader är den näst största kostnadsposten inom bolaget och man ökar nu fokus på den långsiktiga fastighetsaffären, som alltså främst är en hyresavtalsaffär. Genom att nu bl a skapa större fokus på verktyg för avtalsöversyn och projektstyrning skapar man stora möjligheter till besparingar. Academedia äger fastigheter i Norge och Tyskland, men inte i Sverige. Fastighetsorganisationen består av fastighetsansvariga som jobbar inom segmenten samt en mindre central fastighetsavdelning som består av en fastighetsadministratör samt en controller.

Fastighetscontrollern rapporterar till Head of Group Business Control och blir en del av gruppen koncerncontrol. CFO är övergripande ansvarig för hela ekonomifunktionen som utöver koncerncontrol även består av koncernredovisning, Investor Relations, Business Intelligence, Ekonomiservice samt Lön. Fastighetscontroller är en ny tjänst som kommer att stödja och ha ett nära samarbete med fastighetsadministratören, fastighetsansvariga och Business controllers ute i respektive verksamhet samt ett nära samarbete med koncerncontrol.

Ansvarsområden och Arbetsuppgifter

Sätta och säkerställa att processer kopplade till hyresavtal är korrekt

Utveckla, etablera och följa upp KPIer relaterade till fastigheter

Utveckla och etablera rapporter och analyser för verksamheterna

Säkra och utveckla avtalsregistret

Kvalitetssäkra arbetet med IFRS16

Systemansvarig för fastighetssystemet Pythagoras

Agera bollplank till olika interna intressenter i fastighetsekonomiska frågor, främst fastighetsansvariga i verksamheterna

Vara behjälplig vid fastighetsrelaterade frågor vid transaktioner (vid köp av bolag och eventuella fastigheter)

Handleda en fastighetsadministratör

Erfarenhet och kunskap

Högskoleutbildad ekonom, gärna med fastighetsinriktning, eller likvärdigt

Något/ett par års erfarenhet som controller, ekonom, fastighetsadministratör eller liknande i fastighetsbranschen

Erfarenhet av att arbeta med ekonomisk uppföljning och analys och/eller andra fastighetsrelaterade ekonomifrågor 

Fastighetsekonomiska kunskaper som t ex fastighetsskatt och moms, samt insikter gällande nya redovisningsdirektiv kopplade till fastigheter (som t ex IFRS).

Viss erfarenhet av att utarbeta och implementera rutiner och processer är meriterande.

Systemkunnig och arbetar obehindrat i Excel.

Som person är du affärsorienterad med god analytisk förmåga, strukturerad och eftertänksam med öga för detaljer. Du är förtroendeingivande med hög integritet och god samarbetsförmåga samt en driven initiativtagare som tror på sin förmåga och levererar resultat.


  • Tjänsten är ny och i denna roll kommer man att få stor frihet att utveckla rollen utifrån behoven som finns både centralt och mot verksamheterna.
  • Fastighetscontrollern kommer att vara en del av en väl etablerad controllingfunktion med erfarna kollegor.
  • Som fastighetscontroller på Academedia finns det möjligheter att utvecklas. Inom Academedia satsar man på sina medarbetare och det finns många exempel på medarbetare som fått anta nya utmaningar internt.
  • Controllern blir en del av ett börsnoterat tillväxtföretag och kommer att ha kollegor runt om i Sverige men även i Norge och Tyskland.

Ansökan

Tycker du att tjänsten verkar intressant så välkomnar vi din ansökan så snart som möjligt. Rekryteringen sker löpande och därför kan tjänsten komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. För frågor kontakta gärna Helen Hafström, helen.hafstrom@asearch.se eller 0730-350 221.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Kontakt
Helen Hafström

Vår historia

A-Search är en sammanslagning av Human Search HS AB och A-Search AB.

Läs mer

För kandidater

Här hittar du alla aktuella uppdrag som vi hjälper våra kunder med för tillfället

Kontakta oss

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att ifyllda uppgifter skickas via e-post samt att vi lagrar dessa uppgifter i enlighet med våra principer för datasekretess.