Atrium Ljungberg är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag. Vi äger, utvecklar och förvaltar fastigheter med fokus på att skapa attraktiva och hållbara stadsmiljöer där människor vill leva, arbeta och vistas - idag och i framtiden. Vi finns där Sverige växer; i Stockholm, Uppsala, Göteborg och Malmö, där vi förvaltar våra områden med egen kompetent och engagerad personal. Tillsammans med kunder, kommuner och andra samarbetspartners får vi platser att utvecklas och växa i enlighet med vår vision - Alla vill leva i vår stad

Fastighetschef till Atrium Ljungberg i Göteborg

Atrium Ljungberg fortsätter att växa i Göteborg och söker nu en Fastighetschef som med stort engagemang vill bidra till bolagets fortsatta utveckling på Göteborgsmarknaden. Är du en affärsmässig ledare med tidigare erfarenhet inom fastighetsbranschen? Då kan tjänsten som Fastighetschef vara nästa steg för dig.

Huvudsakliga ansvarsområden

Som Fastighetschef är du ansvarig för Atrium Ljungbergs verksamhetsutveckling och fortsatta lönsamhet inom fastighetshetsområdet Göteborg, detta i enlighet med bolagets vision – Alla vill leva i vår stad. Du har ett tydligt affärsfokus där en god förhandlingsvana, goda relationer och strategiska beslut ligger till grund för att driva utvecklingen framåt. Ledarskapet är en central och viktig del av ditt arbete där du ansvarar för ett kompetent team om tre personer bestående av en teknisk förvaltare och två drifttekniker. Rollen innefattar både ett operativt och strategiskt arbete och du har även ett fullt resultat- och budgetansvar för ditt fastighetsområde.

Arbetsuppgifter

Som Fastighetschef har du ett stort och brett ansvar innefattande arbetsuppgifter såsom:

 • Affärsutveckling, där omförhandling av avtal, strategiska beslut, samverkan och nära kunddialog är en central del.
 • Ansvar för upprättandet av årsplan, prognoser, affärsplaner samt budget utifrån de ekonomiska målen samt optimering av driftnetto.
 • Ansvar för koncept, hyresgästmix och avtal inom förvaltning i nära samarbete med Leasing.
 • Leda och utveckla medarbetare utifrån såväl individuella- som verksamhetsmål.
 • Bygga och upprätthålla goda kundrelationer och andra samarbeten.
 • Deltagande i projektstyrgrupper där din roll är att ta vara på förvaltningens intressen i valda lösningar och beslut.
 • Säkerställa minskad miljöpåverkan och energianvändning i respektive fastighet.
 • Stärka bolagets varumärke genom aktivt nätverkande och samverkan med kommun, samarbetspartners och hyresgäster.

Kvalifikationer och erfarenhet

För att lyckas i rollen som Fastighetschef vill vi att du har en erfarenhet från fastighetsbranschen sedan tidigare alternativt erfarenhet från annan verksamhet som kan appliceras på tjänsten. Affärsmässighet och ekonomisk kunskap är något som värderas högt och är ett krav för tjänsten då rollen innefattar resultat-och budgetansvar. Sammanfattningsvis efterfrågar vi:

 • God ledarskapsförmåga
 • God ekonomisk förståelse
 • Förmåga att analysera, planera och organisera
 • Affärsmässighet med ett marknadsmässigt driv
 • God förhandlingsvana
 • God kommunikativ förmåga

Det anses meriterande om du som söker har en akademisk utbildning inom ekonomi eller teknik.

Personliga egenskaper

Som Fastighetschef är du en engagerad och tydlig ledare med förmågan att motivera och utveckla människor för att tillsammans som grupp nå goda resultat. Rollen som Fastighetschef ställer krav på ett affärsmässigt driv med ett intresse för ekonomi och lönsamma affärer. Du är en kommunikativ och lyhörd person som genom ditt nätverkande skapar goda relationer. Som person trivs du med att ta stort ansvar där du på ett analytiskt och strukturerat arbetssätt bidrar till ditt verksamhetsområdes fortsatta lönsamhet.

Fördelar med tjänsten och företaget

Atrium Ljungberg erbjuder rätt kandidat en självständig och varierande roll i en växande organisation där du får en fantastisk möjlighet att påverka Atrium Ljungbergs fortsatta utveckling i Göteborg. Tjänsten passar dig som tilltalas av en strategisk och affärsmässig roll med stort ansvar där du har mandat inom din årsplan samt möjlighet att verka nära besluten. Atrium Ljungberg värdesätter sina medarbetare och erbjuder en arbetsplats att trivas på. Atrium Ljungberg vill främja en arbetsmiljö som tar tillvara på kreativt tänkande, ansvarstagande och entreprenörsanda för att medarbetarna skall stimuleras och motiveras i sin vardag. Bolaget strävar efter en hög grad av individuell handlingskraft. Detta uppnås genom ett ledarskap som delegerar befogenheter att påverka och agera, ger stöd och uppmuntrar till lärande och utveckling.

Ansökan

Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Du är varmt välkommen att ställa frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryteringskonsult Ellinor Dam, på 0708-468856 för mer information. Alla ansökningar hanteras av A-Search AB.

Vi ser fram emot din ansökan!

    

Kontakt
Ellinor Dam

Vår historia

A-Search är en sammanslagning av Human Search HS AB och A-Search AB.

Läs mer

För kandidater

Här hittar du alla aktuella uppdrag som vi hjälper våra kunder med för tillfället

Kontakta oss

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att ifyllda uppgifter skickas via e-post samt att vi lagrar dessa uppgifter i enlighet med våra principer för datasekretess.