Enviro utvecklar, bygger och driver anläggningar för materialåtervinning av värdefulla resurser från uttjänta däck på en internationell marknad. Bolaget har utvecklat en process, baserad på en patenterad teknik, där upphettade däck i en syrefri miljö möjliggör att däckens olika material kan återvinnas utan förbränning. Således uppnås en miljövänlig utvinning där gas används till att driva anläggningen och de värdefulla resurserna kimrök,olja och stål säljs på marknaden. Materialen används i nya produkter vilket hjälper kunderna att uppnå hållbarhetsmål samt att behovet av fossila resurser minskar. Enviro grundades 2001, har huvudkontor i Göteborg och driver en anläggning för återvinning av uttjänta däck i Åsensbruk. Bolaget är noterat för handel på Nasdaq First North Growth Market med Mangold Fondkommission, 08 503 01 550, ca@mangold.se, som Certified Adviser.

Läs mer om bolaget på: www.envirosystems.se

Senior Projektledare

Scandinavian Enviro Systems har flera internationella projekt i pipeline där bolagets patenterade teknologi för materialåtervinning ur uttjänta däck skall kommersialiseras. Enviro vill nu stärka sin position på marknaden, och den nya rollen som senior projektledare kommer direkt vara involverad i de projekt som ligger närmast i tiden. Enviro kommunicerade nyligen ett strategiskt partnerskap med den ledande franska däcktillverkaren Michelin vilket stärker Enviros globala möjligheter till etablering av sin patenterade och ledande teknologi.

Ansvarsområde

I rollen som senior projektledare kommer du att leda större projekt för etablering av anläggningar som återvinner värdefulla material och reducerar CO2-utsläppen kraftigt i jämförelse med jungfruligt producerade material. Rollen förväntas besitta kontroll över hela projektprocessens olika faser, från tidiga skeden genom förstudier till driftsättning och garantiåtaganden. Enviros projekt är multidisciplinära vilket möjliggör samarbete med parter inom många olika branscher och marknader Som projektledare kommer du att vara en del av ledningsgruppen och förväntas bidra till utvecklingen av företaget genom sina erfarenheter på flera plan. Rätt person erbjuds möjligheten att använda och utveckla sina ledaregenskaper genom att utveckla processen och leda Enviros multidisciplinära projekt.

Arbetsuppgifter

Tjänstens huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar:

 • Projektledning av projekt med värden över cirka 250 MSEK tillsammans med interna och externa resurser
 • Bidra med ytterligare kunskap inom något av följande områden; kontrakt och avtal, riskhantering, projektlogistik, projektsystem
 • Medverkar i framtagande av förstudier och offerter samt medverkar vid försäljning och marknadsföring i olika sammanhang
 • Resurs- och ekonomisk uppföljning inklusive kassaflöde i samarbete med projekt-controller
 • Du ingår i ledningsgruppen

Utbildningskrav

Vi ser gärna att du som söker har relevant akademisk utbildning (civilingenjör/ civilekonom) eller har skaffat dig motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet.

Erfarenhet och kunskap

När du blir en del av Enviro kommer bolaget att göra sitt bästa för att stötta dig i din personliga och professionella utveckling. För att lyckas i den här rollen tror vi att du har:

 • Erfarenhet från projektledning med ekonomisk uppföljning
 • Erfarenhet och intresse av att driva komplexa och multidiciplinära projekt
 • Erfarenhet av att driva stora projekt inom industri eller energi
 • Affärsmässigt driv
 • Förhandlingsvana, både från Sverige och internationellt
 • God kommunikativ förmåga i tal och text
 • Flytande kunskaper i svenska och engelska (tal och skrift), ytterligare språk är en styrka
 • Kvalitetsstyrning
 • Förmåga att hantera stress med bibehållen fokus
 • B-körkort

Personliga egenskaper

Vi ser gärna att Enviros kommande medarbetare har arbetat internationellt där du självständigt drivit projekt från start till mål. Du har en dokumenterad erfarenhet av projektledning och har genom detta fått en god vana av att ha ansvar för uppföljning av tid, resurshantering och övrig projektekonomi. Erfarenhet av anläggnings- eller processindustri är i detta mycket meriterande. Vi värdesätter lyhördhet, att kunna arbeta med olika uppgifter parallellt samt kunna leda och fördela arbete till interna och externa resurser. Som person har du självklart goda ledaregenskaper samt trivs i en miljö där man leder, styr och utvecklar grupper med kompetenta individer. Vi anser att du bör vara social, prestigelös och har ett stort intresse för att genom gedigen planering och uppföljning uppnå projektets målsättningar. För att trivas och lyckas i den här rollen tror vi att du har väl utvecklade projektledaregenskaper tillsammans med affärsorienterad erfarenhet och god kommunikativ förmåga.Vi anser att du skall ha ett stort intresse av att utveckla såväl människor och projekt, för att bidra med din erfarenhet till Enviros fortsatta tillväxt.

Möjligheter med tjänsten

Enviro erbjuder dig en fri och varierande roll i en platt organisation där det finns möjlighet att påverka. Rollen passar en engagerad person som tilltalas av att få vara med i ett tidigt skede i processen och får därigenom möjlighet att bidra till bolagets fortsatta utveckling. Rollen passar dig som brinner för hållbarhetsfrågor och innovativ teknik. Enviro värdesätter sina medarbetare och är en arbetsplats som präglas av en välkomnande stämning, förtroende för sina medarbetare och har ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller lönsam hållbarhet. Enviro erbjuder en arbetsplats att trivas på - ett självständigt, utmanande och varierande arbete i ett bolag som är världsledare inom sin bransch. Du blir en del av ett litet team med stort engagemang där alla tar ett individuellt ansvar och bidrar till sin egen och bolagets utveckling.

Ansökan

Vi intervjuar löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Vid eventuella frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryteringskonsult Ellinor Dam på A-Search, 0708-468856 alternativt ellinor.dam@asearch.se. Välkommen att lämna in din ansökan!

Kontakt
Ellinor Dam

Vår historia

A-Search är en sammanslagning av Human Search HS AB och A-Search AB.

Läs mer

För kandidater

Här hittar du alla aktuella uppdrag som vi hjälper våra kunder med för tillfället

Kontakta oss

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att ifyllda uppgifter skickas via e-post samt att vi lagrar dessa uppgifter i enlighet med våra principer för datasekretess.