Ansvarsområden

I din roll som Operativ Inköpare kommer du att sköta löpande förfrågningar och inköpsavrop. Detta inkluderar både operativt inköp samt leverantörsutveckling. Du kommer att arbeta i vår inköpsgrupp och stötta de två avdelningarna Coils och SSC inom Areco Metals. Du bidrar med både taktiskt och operativt stöd för att driva inköpsenheten med kostnadsbesparingar och förbättrad leveransprecision.

Arbetsuppgifter

Några av dina arbetsuppgifter kommer att inkludera:

 • Inköp av material till Arecos lager
 • Hantera förfrågningar och sköta orderadministration
 • Följa upp leveranser och leverantörer
 • Lägga inköp till leverantörer
 • Lägga prognos och leveransplan
 • Utveckling av leverantörer avseende leveranskvalitét, pris och logistik
 • Uppföljning av reklamationer
 • Lageroptimering
 • Framtagning av inköpsstatistik
 • Övergripande förbättringsåtgärder och stöd till inköpsansvarig
 • Arbeta med ständiga förbättringar och vara delaktig i verksamhetens utveckling

Utbildning

Vi söker dig som har relevant utbildning inom Inköp – alternativt har förvärvat dig motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet.

Erfarenhet och kunskap

För att vara aktuell för tjänsten ska du ha följande erfarenhet;

 • Tidigare erfarenhet av att arbeta som Inköpare i en liknande tjänst
 • Erfarenhet från stålbranschen, framförallt tunnplåt
 • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • Goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel
 • Meriterande om du har erfarenhet av affärssystemet Pyramid Business Studio, dock inget krav

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en driven lagspelare, som ser möjligheter och som triggas av att möta nya utmaningar. För att trivas i rollen behöver du vara utåtriktad, trivas med att bygga relationer och tycka om att arbeta resultatinriktat – både självständigt och i team.

Vi lägger stor vikt vid att du är affärsmässig och har en god förmåga att tänka analytiskt och arbeta strukturerat. Du bör också ha ett intresse för inköpsverktyg och inte minst för att utveckla din yrkeskompetens inom inköpsområdet. Självklart känner du igen dig i Arecos kärnvärden ”strong”, ”flexible” and ”dedicated”.

Om Areco

På 1950-talet startade Bertil Areskog Areco som en ren skrothandel. Sedan dess har företaget genomgått en stor utveckling och skiftat fokus. Idag köper man in stora volymer stål från de främsta stålverken och har flera fabriker för byggplåtsproduktion samt egna distributionskanaler. För 35 år sedan hade Areco ett fåtal anställda och en omsättning på 50 miljoner. Idag sysselsätter man 300 personer i 5 länder och har en omsättning på över 2 miljarder kronor. Från att ha haft ett lokalt fokus omfattar Arecos verksamhet nu en bred marknad i Europa.

Areco Metals hanterar inköp, försäljning, distribution, bearbetning och lagerhållning av råmaterial. Företaget är en av Europas största importörer och lagerhållare av varmgalvaniserade, aluzinkbelagda och lackerade coils främst för byggnadsindustrin. Produkterna används b.la. internt inom Areco vid profilering samt vid produktion av takpannor, lättbalk, sandwichpaneler, takavvattningssystem och olika tillbehör. Areco Metals erbjuder tunnplåt i många olika dimensioner och kulörer. Areco Metals gör externt affärer i ett 20 tal länder i främst Europa.

Ansökan

Har du frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Maria Larsson på 0708-810589 eller maria.larsson@asearch.se 
Tycker du att tjänsten verkar intressant så välkomnar vi din ansökan så snart som möjligt. Rekryteringen sker löpande och därför kan tjänsten komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. 

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Kontakt
Maria Larsson

Vår historia

A-Search är en sammanslagning av Human Search HS AB och A-Search AB.

Läs mer

För kandidater

Här hittar du alla aktuella uppdrag som vi hjälper våra kunder med för tillfället

Kontakta oss

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att ifyllda uppgifter skickas via e-post samt att vi lagrar dessa uppgifter i enlighet med våra principer för datasekretess.