Ikano Bostad tror på en blandning av upplåtelseformer för att skapa hållbara stadsdelar. Vårt utbud av både hyresrätter, bostadsrätter, småhus och vårdboenden ger oss en större möjlighet till blandad bebyggelse med olika typer av bostäder. Det bidrar i sin tur till social hållbarhet, eftersom det blir en större blandning av människor med olika socioekonomisk bakgrund. 

Vi kan både ta helhetsgrepp kring större bostadsområden, likväl som att göra mindre projekt. Vi har kompetens i hela kedjan, något som utmärker oss i branschen. I våra jobb utgår vi från olika perspektiv, en naturlig nyfikenhet och fokus på långsiktighet.

Ikano Bostad bildades 2005. Vi är en del av Ikano Group som bildades 1988 och som tidigare var en del av IKEA. Ikano Group ägs av familjen Kamprad och Ingvar Kamprads tankar och värderingar är en viktig del av Ikano än idag. 

Vi söker nu en Energistrateg med visst projektansvar 

Som energistrateg leder man det övergripande energieffektiviseringsarbetet inom enheten Fastigheter. Energistrategen koordinerar driftcontrollers ute i organisationen och bistår förvaltningen med rådgivning, information och underlag så att rätt förutsättningar för ett resultatinriktat energiarbete främjas.  

Rollen är strategisk och verkar för ständiga förbättringar i enlighet med Ikano Bostads mål och visioner på energiområdet inom förvaltningen.  

Energistrategen rapporterar till Fastighetschefen och placering är på huvudkontoret i Sundbyberg. Resor i tjänsten förekommer.  

Ansvarsområden/Arbetsuppgifter

Övergripande ansvar för planering, analys och uppföljning av energianvändning och energieffektiviseringsarbetet. 

Ansvara för att utveckla driftrutiner och energiriktlinjer. 

Utveckla och förvalta bolagets energiledningssystem. 

Hålla sig uppdaterad inom energilagstiftning och rön inom energiområdet. 

Ansvara för relationer med energileverantörer. 

Ansvara för att driva och leda projekt inom energiområdet.  

Som beställare driva vissa energiprojekt. 

Erfarenhet och kunskap 

Fördjupad kunskap inom fastighetsteknik, fastigheters energianvändning, energieffektiviseringar samt kvalitets-, energi- och/eller miljöledningssystem. 

Erfarenhet av beställarroll/projektledning och upphandlingar. 

Certifierad energiexpert enligt Boverkets föreskrifter är meriterande.   

Goda kunskaper i Officepaketet och kan göra enklare beräkningar på byggnaders energibalans i excel.  

Van användare av olika IT-system.  

Har teoretisk teknisk förståelse för byggnaders värmesystem, ventilationssystem, styrsystem samt användarvana av något av de styrsystem som finns på marknaden. 

Har god förståelse för energimarknaden. 

Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift och kan skriva/presentera rapporter/utredningar/förfrågningsunderlag 

Civilingenjörs-, masterexamen eller högskoleingenjör med inriktning på energiteknik eller motsvarande. 

Personliga egenskaper

Analytisk, har förmågan att analysera tekniska lösningar och statistik 

Innovativ och initiativrik, är lösningsorienterad, kan presentera lösningar och se till att de blir genomförda.  

Pedagogisk förmåga, kan tydligt och enkelt förklara lösningar och förändringar för olika intressenter. 

Strukturerad och kan prioritera för att få rätt saker gjorda 

Pragmatisk, kan sätta saker i sitt sammanhang och göra bedömningar t ex utifrån kundnytta. 

Relationsbyggare – god förmåga att skapa relationer både internt och externt

Vi vill gärna ha en mångsidig kompetensförsörjning och välkomnar därför sökande som kompletterar företaget med avseende på jämställdhet och mångfald. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fördelar med tjänsten och företaget

Du blir en del av Ikano Bostad, som utvecklar gamla och nya stadsdelar och skapar möjligheter för en bättre vardag genom att erbjuda hållbara och attraktiva fastigheter.

Hos oss får du arbeta självständigt och chansen att växa och utvecklas i din roll. På Ikano Bostad har vi en varm och öppen kultur där vi bryr oss om varandra, inspirerar varandra och sätter stort fokus på att leva våra värderingar. Vi arbetar långsiktigt och alla är delaktiga i att driva utvecklingen av vår verksamhet. Vi har en arbetsmiljö där vi skapar möjligheter och vågar utveckla både oss själva och sättet vi jobbar på. Tillsammans kan vi åstadkomma någonting ännu bättre!

Ansökan

Låter det här som en tjänst för dig? Vänligen skicka in din ansökan (CV och personligt brev) genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan. Vi kommer att behandla ansökningar löpande. Vi tar inte emot ansökningar via e-mail men om du har frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryteringskonsult Helen Hafström på helen.hafstrom@asearch.se eller 0730-350 221.

Kontakt
Helen Hafström

Vår historia

A-Search är en sammanslagning av Human Search HS AB och A-Search AB.

Läs mer

För kandidater

Här hittar du alla aktuella uppdrag som vi hjälper våra kunder med för tillfället

Kontakta oss

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att ifyllda uppgifter skickas via e-post samt att vi lagrar dessa uppgifter i enlighet med våra principer för datasekretess.