OBOS Sverige AB är en av Sveriges ledande bostadsutvecklare, med ca 1 000 medarbetare och över 150 000 sålda bostäder sedan starten 1927. OBOS Sverige AB ingår i norska OBOS, en av Nordens största bostads- och samhällsutvecklare med säte i Oslo. 2018 sålde OBOS-koncernen ca 3 100 bostäder till ett totalt värde av ca 12 miljarder norska kronor. Företaget är engagerat i ett flertal både små och stora stadsutvecklingsprojekt. OBOS-koncernen står sig stark finansiellt och koncernens resultat år 2018 var på ca 2,9 miljarder norska kronor. OBOS är ett kooperativt företag och ägs av sina ca 450 000 medlemmar. Det som främst gör OBOS unikt är möjligheten att agera långsiktigt och återinvestera vinsterna i bland annat mark och fastigheter. OBOS har också stora ägarandelar i företagen JM, Veidekke och AF Gruppen.  

OBOS Sverige verkar genom varumärkena OBOS, Myresjöhus, SmålandsVillan och systerbolaget OBOS Kärnhem. OBOS Sverige har stor kapacitet och erfarenhet när det gäller industriellt byggande i trä och har tre fabriker där man jobbar efter Lean Production för att optimera tillverkningen och minimera resursanvändandet. I fabrikerna produceras såväl enfamiljshus som flerbostadshus med olika produktionsmetoder. OBOS har ca 45 kontor över hela Sverige bland annat i Stockholm, Malmö, Göteborg, Umeå, Växjö, Örebro, Norrköping och Jönköping. OBOS verkar för att hela Sverige ska leva, investerarar i mark i såväl stad som på landsort och har en relevant produktportfölj som passar såväl i stadsmiljöer som i mer naturnära miljöer.

Affärsutvecklare

OBOS Sverige har de senaste åren tagit steget från bostadsutvecklare till samhällsutvecklare. Som Samhällsutvecklare har OBOS en ambition om att skapa attraktiva områden och stadsdelar för alla generationer och även äga hyresbostäder, samhällsfastigheter såsom vård och omsorg, skolor och förskolor samt på sikt också kontor och handel.

Inom OBOS Sverige bedrivs affärsutveckling i tidiga skeden inom affärsområdena ”Projektutveckling Bostad” och ”Kommersiella Projekt”. Den aktuella affärsutvecklaren i Stockholm kommer att vara en del av affärsutveckling kommersiella projekt.

Ansvarsområden

Dina viktigaste ansvarsområden blir att

·        Ansvara för att aktivt söka mark till koncernens bostadsutvecklingsprojekt (främst bostadsrätter) och kommersiella projekt (främst byggrätter för förskolor, äldreboende och LSS-bostäder samt hyresrätter).

·        Ansvara för att projekt skapas och genomförs, normalt till färdig detaljplan.

·        Bidra positivt till ett bra samarbete i företagets interna projektteam (som etableras för varje enskilt projekt).

·        Bygga relationer och bearbeta kommuner, myndigheter, företag och markägare.

·        Ansvara för upprättande av köpekontrakt, exploaterings- och markanvisningsavtal samt samarbetsavtal.

·        Långsiktigt söka efter möjliga inköp/samarbeten av tomtmark, dvs 5-15 år innan byggstart.

·        Genomföra affärer – både fastighetsaffärer och bolagsförvärv

·        Driva detaljplaner och lämna över till projektutvecklaren (som ofta även är involverad i detaljplanearbetet).

Profil

Vi söker dig som har erfarenhet från en liknande tjänst, dvs arbete med tidiga skeden som t ex affärsutvecklare, projektutvecklare eller etableringsansvarig. Du är van vid lyckosamma förhandlingar och att genomföra gynnsamma affärer och har kunskap inom avtalsskrivning (både jordabalksavtal och aktieöverlåtelseavtal), PBL. Du har erfarenhet av att driva detaljplaner och förhandla exploaterings- och markanvisningsavtal. Har du erfarenhet från byggherre-/fastighetsägarsidan är det meriterande. Du behärskar det svenska språket i tal och skrift och du har körkort. Vi tror också att du har en universitets-/högskoleutbildning, t ex samhällsbyggnadsprogrammet, bygg- och fastighetsekonomi eller motsvarande. 

Som person har du god social förmåga, är en stark relationsbyggare och bra lagspelare. Du är en god kommunikatör med förmåga att få med dig andra genom ett starkt personligt engagemang. Självklart är du affärsmässig och även kostnads- och resultatorienterad. Det krävs att du är uthållig och långsiktig i sättet att ta dig an utmaningar och att du är handlingskraftig och har ett tydligt genomförandefokus. Du är också lyhörd, förtroendeingivande, strukturerad och analytisk. 

Möjligheter

OBOS är ett stabilt och långsiktigt företag som har en effektiv organisationsstruktur med korta beslutsvägar.

Tjänsten ger möjlighet att, i ett expansivt företag med stora ambitioner, ingå i ett framgångsrikt team som jobbar på en marknad med mycket goda och spännande framtidsutsikter och med möjligheten att arbeta både med bostadsprojekt och kommersiella projekt.  

Placering är i Solna/Frösunda i nya moderna lokaler.

Ansökan

Tycker du att tjänsten verkar intressant så välkomnar vi din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer sker löpande. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helen Hafström på 0730-350 221 eller helen.hafstrom@asearch.se 

Kontakt
Helen Hafström

Vår historia

A-Search är en sammanslagning av Human Search HS AB och A-Search AB.

Läs mer

För kandidater

Här hittar du alla aktuella uppdrag som vi hjälper våra kunder med för tillfället

Kontakta oss

Visa alla kontor


Genom att skicka in detta formulär godkänner du att ifyllda uppgifter skickas via e-post samt att vi lagrar dessa uppgifter i enlighet med våra principer för datasekretess.