Ansvarsområden        

I rollen som HR-specialist hos Veidekke ansvarar du för att utveckla, samordna och driva regionens HR-arbete samt stödja chefer i organisations- och ledarskapsfrågor. Du agerar chefsstöd i löpande personalfrågor som kompetensförsörjning (ex. utbildning, rekrytering – med stort fokus på rekrytering), lönesättning, rehabilitering, lag- och avtalsfrågor, avslut etc.

Du ansvarar också för att bevaka lag- och avtalsfrågor, samt sköter fackliga kontakter mot Unionen, Sveriges Ingenjörer samt Ledarna – Sveriges Byggindustrier.

Rollen innefattar operativt HR-arbete såväl som HR-administration, det senare med visst stöd från Administratörer på Lundakontoret. Du ansvarar för att utveckla, samordna och driva regionens HR-arbete, är medlem i regionledningen och deltar i utvecklingsarbete på central nivå inom Veidekke Bygg.


Arbetsuppgifter          

  • Operativt HR-arbete och HR-administration.
  • Chefsstöd i organisations- och ledarskapsfrågor samt löpande personalfrågor.
  • Skapa, utveckla, samordna och driva regionens HR-arbete.
  • Vårda och upprätthålla nätverk inom och utanför regionen inom HR-området, arbetsgivarförening samt regionala och centrala stödfunktioner.
  • Medlem i regionledningen.
  • Delta i utvecklingsarbete på central nivå inom Veidekke Bygg.
  • Ansvar för regionens HR-arbete för både yrkesarbetare och tjänstemän.
  • Bevaka lag- och avtalsfrågor


Utbildning

PA-programmet eller motsvarande utbildning där Arbetsrätt ingår.


Erfarenhet och kunskap

Vi söker dig som har cirka 3 års erfarenhet av HR-arbete inom Byggbranschen, alternativt 5 års erfarenhet från Produktion-/Industribranschen. Du har erfarenhet av att arbeta både mot tjänstemän och kollektivanställd personal och vi ser gärna att du själv tidigare haft någon form av fysiskt arbete inom industri, hemtjänst, brevbärare eller liknande.


Personliga egenskaper

För att trivas i rollen bör du vara en utåtriktad, nyfiken och prestigelös person. Du är ansvarstagande, strukturerad och lösningsorienterad samtidigt som du har lätt för att kommunicera med människor. Vidare är du en ansvarsfull ledare med ett coachande förhållningssätt och ett etiskt synsätt. Du arbetar noggrant och initiativrikt för att driva arbetet framåt och är både uthållig, stresstålig och flexibel.


Möjligheter

Hos Veidekke erbjuds du ett utvecklande och stimulerande arbete i en verksamhet med väldigt tydliga värderingar, ett unikt medarbetarengagemang, en smittande entusiasm och ett starkt fokus på kundens behov.

Du kommer att arbeta i ett härligt gäng med blandade erfarenheter och kompetenser. Veidekke jobbar efter värderingarna profesjonell, redelig, entusiastisk och grensesprengende. Med dessa värdeord som grund skapar man ett värdeskapande samspel. Man förbättrar, tänker nytt och stort – skapar och utvecklar. Hittar kreativa lösningar som gynnar alla. Bygger ett nyttigt och eftersträvansvärt samhälle, tillsammans.


Veidekke

1936 startade Veidekke sin verksamhet initialt med vägbeläggning i Norge och har sedan dess byggt samhälle och infrastruktur i Sverige, Norge och Danmark. Idag är de Skandinaviens fjärde största bygg- anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag. Bolaget har 7000 anställda och omsätter 25 miljarder. Deras bostadsverksamhet utvecklar energi- och klimatsmarta små- och flerbostadshus i alla upplåtelseformer. De skapar allt från yteffektiva bostäder till exklusiva livsstilsboenden. Verk¬samheten omfattar hela processen - från idé och förvärv till projektutveckling och försäljning.

Veidekke har tre övergripande affärsområden inom Anläggning, Bygg respektive Bostad.


Ansökan

Har du frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Johanna Herrlander på 0723-959106 eller johanna.herrlander@asearch.se 
Tycker du att tjänsten verkar intressant så välkomnar vi din ansökan så snart som möjligt. Rekryteringen sker löpande och därför kan tjänsten komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. 

Varmt välkommen med din ansökan!


Kontakt
Johanna Herrlander

Vår historia

A-Search är en sammanslagning av Human Search HS AB och A-Search AB.

Läs mer

För kandidater

Här hittar du alla aktuella uppdrag som vi hjälper våra kunder med för tillfället

Kontakta oss

Visa alla kontor


Genom att skicka in detta formulär godkänner du att ifyllda uppgifter skickas via e-post samt att vi lagrar dessa uppgifter i enlighet med våra principer för datasekretess.