Ansvarsområden

Du kommer att ha det övergripande ansvaret för personal samt utveckling av verksamhetsområdet. (I teamet ingår 3 konstruktörer samt 2 externa konsulter).

Du kommer att vara delaktig och drivande i att bygga upp teamet i Malmö ytterligare inom teknik och konstruktion. I detta ligger även ansvaret för att introducera nyanställda i gällande arbetsrutiner och program.

Du ansvara för att hålla verksamheten uppdaterad kring de tekniska förutsättningar och standard som gäller för branschen inom stål och tunnplåt. 

Du kommer även att vara delaktig i att uppdatera arbetsrutiner kring hur man jobbar i system samt vara kravställare vid inköp av eventuella nya system samt uppdateringar av befintliga.

Arbetslivserfarenhet

Du har tidigare erfarenhet från hallkonstruktion och har varit med och projekterat/konstruerat kommersiella hallar, idrottshallar, arenor mm.

Du har erfarenhet av hållfastighetsberäkning av stålkonstruktioner (där man använt sig av tunnplåt som stabiliserande takskiva).

Stor tyngd på beräkning/hållfastighet mm.

Utbildning

  • Du som söker har en byggnadstekniks utbildning på högskole-/universitetsnivå.
  • Du har utbildning och erfarenhet att jobba i AutoCAD 2D, meriterande om du även jobbat i Tekla
  • Du har goda kunskaper i engelska såväl skriftligt som muntligt.

Personliga egenskaper

Det är av största vikt att du är intresserad av att sätta dig in i verksamheten och de rådande processerna, samt att du proaktivt driver förbättrings- och effektivitetsarbete. Du är drivande och genuint intresserad av att hålla dig uppdaterad inom den teknisk utvecklingen för branschen

I ditt ledarskap är du både tydlig och coachande. Du tycker om att ta initiativ och motiveras av att få en grupp att sträva mot gemensamma mål. Du tar på eget initiativ fram förslag för att öka kvaliteten på tjänster och produkter.

Om Areco

1950-talet startade Areco som en ren skrothandel. Sedan dess har företaget genomgått en stor utveckling och skiftat fokus. Idag köper man in stora volymer stål från de främsta stålverken och har flera fabriker för byggplåtsproduktion samt egna distributionskanaler. För 35 år sedan hade Areco ett fåtal anställda och en omsättning på 50 miljoner. Idag sysselsätter man 250 personer och har en omsättning på omkring 2 miljarder kronor. Från att ha haft ett lokalt fokus omfattar Arecos verksamhet nu en bred marknad i Europa.

Verksamheten är idag uppdelad i 6 områden;

·        Areco Steel
·        Areco Metals
·        Areco Profiles
·        Areco Direct
·        Areco Contractor
·        Areco Properties

Areco Profiles är idag en av de ledande aktörerna inom tillverkning av byggplåtsprodukter och riktar sig till byggindustrin med ett omfattande utbud av byggkomponenter i tunnplåt för bostäder och kommersiella fastigheter. Kunderna finns i 25 länder, produktionen och försäljningsställen i ett flertal europeiska länder.

I Malmö har Areco Profiles sedan 2004 en fabrik för tillverkning av tak- och väggplåt, takpannor, lättbalk och plåtslageriprodukter. Här hanteras ca 4 miljoner m2. I Malmö finns sedan 2012 även en fabrik för produktion av takavvattningsprodukter.

Ansökan

Har du frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Johanna Herrlander på 0723-959106 eller johanna.herrlander@asearch.se 
Tycker du att tjänsten verkar intressant så välkomnar vi din ansökan så snart som möjligt. Rekryteringen sker löpande och därför kan tjänsten komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. 

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Kontakt
Johanna Herrlander

Vår historia

A-Search är en sammanslagning av Human Search HS AB och A-Search AB.

Läs mer

För kandidater

Här hittar du alla aktuella uppdrag som vi hjälper våra kunder med för tillfället

Kontakta oss

Visa alla kontor

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att ifyllda uppgifter skickas via e-post samt att vi lagrar dessa uppgifter i enlighet med våra principer för datasekretess.