Sigtuna Vatten & Renhållning AB är ett kommunägt bolag som driver och utvecklar VA- och avfallsverksamheten i Sigtuna kommun. Kommunen är en framtids- och tillväxtkommun med drygt 47 500 invånare boende i någon av tätorterna Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Kommunen erbjuder över 30 000 arbetstillfällen varav 17 500 finns på Arlanda flygplats.

Sigtuna Vatten och Renhållning söker nu en avfallschef som vill utveckla och leda det dagliga arbetet, samt vara med och bygga upp den nya avfallsstationen och avfallsavdelningen.

Avfallsavdelningen står inför en spännande utvecklingsfas där bland annat byggnation av en ny återvinningscentral påbörjats.

Rollen

Som avfallschef har du ett ekonomi-, personal- och verksamhetsansvar. Du rapporterar direkt till VD och ingår i bolagets ledningsgrupp där du också är delaktig i det strategiska utvecklingsarbetet för bolaget som helhet.

Som chef och ledare har du det övergripande ansvaret för avfallsavdelningens och dess medarbetare som i dagsläget bestar av tre personer. Personalstyrkan kommer att utökas och rekrytering kommer att ingå som en del av dina arbetsuppgifter.

Du kommer att ansvara för en fortsatt utveckling av avfallsområdet som en samhällsviktig verksamhet med höga krav på kvalitet och servicenivå. Även arbetet med att uppfylla målsättningarna i kommunens avfallsplan kommer att vara i fokus.

I rollen ingår att leda, stödja och bidra till kompetensutvecklingen av underställda medarbetare. Systematisk uppföljning samt arbete med att förbättra och effektivisera verksamheten är en del av uppdraget. Du förväntas också ansvara för en kontinuerlig omvärldsbevakning inom området och samverka med entreprenörer, fastighetsägare, verksamhetsidkare, konsulter och andra samarbetspartners inom Sigtuna kommun.

Erfarenhet

Vi tror att rätt kandidat ska kunna arbeta såväl strategiskt som operativt och känna sig trygg i rollen som chef. Som ledare är du lyhörd, kommunikativ och tydlig. Du tycker om att skapa resultat genom andra och har förmåga att ta tillvara på allas kunskap och erfarenheter. Vi ser helst att du har tidigare erfarenhet av arbete inom avfallsområdet eller motsvarande liknande verksamhet.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en positiv och ödmjuk inställning som bidrar till att skapa god stämning på arbetsplatsen. För att trivas i rollen bör du vara en utåtriktad, nyfiken och prestigelös person. Du är strukturerad och lösningsorienterad samtidigt som du har lätt för att kommunicera med människor. Vidare är du en ansvarsfull ledare med ett coachande förhållningssätt och ett etiskt synsätt. Du arbetar noggrant och initiativrikt för att driva arbetet framåt.


Kontakt
Lasse Högström

Vår historia

A-Search är en sammanslagning av Human Search HS AB och A-Search AB.

Läs mer

För kandidater

Här hittar du alla aktuella uppdrag som vi hjälper våra kunder med för tillfället

Kontakta oss

Visa alla kontor

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att ifyllda uppgifter skickas via e-post samt att vi lagrar dessa uppgifter i enlighet med våra principer för datasekretess.