Vårt uppdrag är att skapa en sund samhällsutveckling med fokus på hållbara lösningar. Roslagsvatten ägs av sju kommuner. Idag distribuerar vi dricksvatten och renar avloppsvatten i fem kommuner i Stockholmsområdet - Knivsta, Vallentuna, Österåker, Vaxholm och Ekerö. I Österåker och Vaxholm ansvarar vi även för insamling av hushållsavfall och driver återvinningscentraler. Vi sköter debitering, kundtjänst och vattenavläsning i Danderyd och Täby. På Roslagsvatten har vi bred teknisk kompetens inom vårt område och strävar efter att fortsätta ligga i framkant inom den VA-och avfallstekniska utvecklingen.

Idag är vi cirka 120 medarbetare med huvudkontor i Åkersberga. Vi söker nu en vd med förmågan att ställa höga krav och samtidigt inkludera, engagera och skapa god laganda. Du är beslutsam och tydlig i ledarrollen och har mod att fatta beslut och genomföra förändringar.

Ansvarsområden

Som vd i en politiskt styrd organisation styr du verksamheten i samråd med styrelse, moderbolaget och fem dotterbolag mot affärsmässig samhällsnytta.

Ägarkommunerna har stora behov av VA-utbyggnad och en välfungerande avfallshantering, till följd av ökad inflyttning, vilket innebär att Roslagsvatten växer och utvecklas. Du ansvarar tillsammans med din ledningsgrupp för att detta görs på ett hållbart, ansvarsfullt och långsiktigt sätt.

Du säkerställer att Roslagsvatten uppfattas som en attraktiv arbetsgivare och att kunderna uppfattar oss som ständigt tillgängliga och närvarande.

Att vara ytterst ansvarig i ett företag som ständigt utvecklas och där olika intressen ska tillgodoses, innebär att du arbetar för att skapa och utveckla goda samarbeten, relationer och dialoger med intressenter, både inom och utanför företaget.

Ny lagstiftning, inte minst inom miljöområdet, bidrar till ökande krav på verksamheten. Du ansvarar för att företaget följer lagar och regler och anpassar verksamheten utifrån dessa.

Vi söker dig som

 • Har ett affärsmässigt driv och mycket god ekonomisk förståelse.
 • Har ett intresse för innovation och utveckling av nya tekniska och ekonomiska lösningar.
 • Är en trygg och stabil ledare. Har god förmåga att leda i komplexa situationer. Har lätt för att få med människor och bygga team.
 • Har framgångsrikt lett och utvecklat verksamheter till hållbar tillväxt och vi tror att du har erfarenhet från ledande positioner i samhällsbyggnadssektorn.
 • Är en god kommunikatör och har förmågan att leverera budskap på ett tydligt och engagerande sätt.
 • Är strategisk och har en förmåga att se helheten utifrån flera olika parametrar.
 • Har förmågan att väga samman komplex information och olika hänsynstaganden och utifrån detta göra rätt prioriteringar.
 • Har förmågan att fatta beslut och agera utifrån dessa och du visar omdöme även under tidspress.
 • Är relationsskapande, utåtriktad och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
 • Är engagerande och handlingskraftig med förmågan att skapa ett öppet, kreativt och positivt arbetsklimat.
 • Är intresserad av hållbarhetsarbetets alla delar (ekologisk, social och ekonomisk)
 • Har högskoleexamen, troligen civilingenjör eller civilekonom.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Roslagsvatten med A-Search.

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Helen Hafström, 073-035 02 21 eller hh@asearch.se.

Vi tillämpar löpande urval och vill därför gärna ha din ansökan redan idag.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga ombud: Vision, Rose-Marie Gauffin, rose-marie.gauffin@roslagsvatten.se, tfn 08-540 835 00. SACO, Aida Eriksson, aida.eriksson@roslagsvatten.se, tfn 08-540 835 00

Roslagsvatten erbjuder

Roslagsvatten har alltid stått för förändring och utveckling och verksamheten har vuxit kraftigt de senaste tio åren. Roslagsvattens ägarkommuner tillhör de mest framgångsrika och expansiva i landet vilket kräver stora investeringar i vatten, avloppsanläggningar och infrastruktur. Att arbeta på Roslagsvatten innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Dessutom får du trevliga kollegor som är stolta över att arbeta med det samhällsuppbyggande uppdrag som företaget har. Ta chansen att göra skillnad tillsammans! Att arbeta med oss innebär en möjlighet att utveckla och vårda livets viktigaste byggstenar – vårt vatten och vårt kretslopp.

Kontakt
Helen Hafström

Vår historia

A-Search är en sammanslagning av Human Search HS AB och A-Search AB.

Läs mer

För kandidater

Här hittar du alla aktuella uppdrag som vi hjälper våra kunder med för tillfället

Kontakta oss

Visa alla kontor

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att ifyllda uppgifter skickas via e-post samt att vi lagrar dessa uppgifter i enlighet med våra principer för datasekretess.