Gestamp Automoción är ett internationellt högteknologiskt världsledande företag inom konstruktion, utveckling och tillverkning av metallkomponenter, i huvudsak säkerhetsdetaljer till fordonsindustrin. Koncernen Gestamp har kunder, leverantörer och dotterbolag över hela världen i 25 länder med 130 fabriker och med cirka 37 000 anställda.

Gestamp HardTech, Luleå har drygt 400 anställda inom produktion, verktygsdesign och tillverkning av presshärdningsverktyg samt cirka 70 medarbetare inom forskning och utveckling.

Forskningsavdelningen i Luleå leder Gestamps globala forskningssatsningar. Dessa är i huvudsak inriktade mot material och process samt simulering och testning. Syftet är att öka Gestamps framtida konkurrenskraft som leverantör av karosskomponenter till fordonsindustrin. Vi söker nu en Forskningsingenjör inom kolfiber som vill vara med på denna förändringsresa.

Arbetsbeskrivning

I tjänsten som Forskningsingenjör på Forsknings- och Utvecklingsenheten i Luleå har du en viktig roll med unik kompetens i organisationen. Du arbetar med materialutveckling kopplat till kolfiberkompositer. Projekten rör sig om allt från tillverkning till krockprestanda samt utveckling av nya processer.

Forskningsingenjören ansvarar för utvecklingsprojekt i vilka du arbetar självständigt eller i grupp. Utvecklingsprojekten drivs dels internt men även i samarbete med universitet, forskningsinstitut och kunder. Projekten styrs mot uppsatt projektplan och sträcker sig från ett par månader till flera år.

Ytterligare arbetsuppgifter

  • Ansvar för att leda och driva utvecklingsprojekt och forskning i en internationell och högakademisk miljö i samarbete med universitet, forskningsinstitut och kunder.
  • Vara företagets representant externt samt fungera som internkonsult.
  • Ansvara för internutbildning.
  • Hålla föredrag på seminarier och konferenser.
  • Aktivt ansvara för och bevaka den allmänna, externa utvecklingen.
  • Kontinuerligt utveckla och utvärdera arbetsmetoder i syfte att effektivisera och förbättra arbetsprocesserna.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som är civilingenjör, teknisk licentiat eller teknisk doktor, gärna med inriktning fysik, maskin- eller materialteknik. Du har minst ett par års erfarenhet av beskrivna arbetsuppgifter. Tidigare relevant erfarenhet eller akademisk forskning inom olika tillverkningstekniker gällande fiberkompositer är meriterande. Koncernspråket är engelska varför det är viktigt att du behärskar engelska, såväl som svenska, i tal och skrift.

Som person är du utåtriktad, självständig, drivande och har mycket god förmåga till samarbete och kommunikation. Du är affärsinriktad och duktig på att presentera och kommunicera idéer. Andra viktiga personliga egenskaper är resultatorienterad med känsla för noggrannhet och kvalitet, strukturerad och analytisk.

I rollen som Forskningsingenjör inom kolfiberkompositer erbjuds du ett spännande ingenjörsjobb med en viktig position i ett globalt sammanhang. Du arbetar med den senaste tekniken och nära verksamheten med tillverkning i egen fabrik. Korta ledtider från idé till tillverkning. Nära samarbete med universiteten där du kan vara med och påverka. Goda utvecklingsmöjligheter och möjlighet att arbeta utomlands, både i kortare och längre uppdrag.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

För frågor kontakta Rekryteringskonsult Sara Enander: sara.enander@asearch.se, 070-454 28 64 eller Researcher Åsa Davidsson: asa.davidsson@asearch.se, 072-395 90 79.

Kontakt
Sara Enander

Vår historia

A-Search är en sammanslagning av Human Search HS AB och A-Search AB.

Läs mer

För kandidater

Här hittar du alla aktuella uppdrag som vi hjälper våra kunder med för tillfället

Kontakta oss

Visa alla kontor

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att ifyllda uppgifter skickas via e-post samt att vi lagrar dessa uppgifter i enlighet med våra principer för datasekretess.